Az életem első tőzsdéről szóló könyvem így kezdődött:

Tőzsdén csak annyit fektess be, amennyit nélkülözni tudsz.

Azóta meg is tapasztaltam: a tőzsdén befektetett pénzt az utolsó fillérig el lehet veszteni. Ha derivatív, magyarul származtatott ügyletekbe fekteted, akkor még többet is.

 Mostanában megnéztem egy tőzsdei oktató filmet, abban bizony nem volt benne ez az aranyszabály.

fekete hétfő.jpg

Egy történet, amely sok emberrel megtörtént már, és meg is fog: János derivatív üzletekbe fektette a pénzét. A piac bezárt, és nem várt dolgok történtek. A nyitáskor rengetegen le akarták zárni a pozícióikat, aminek az lett a következménye, hogy csak olyan áron tudták ezt megtenni, ahol már veszteséges volt. Barna csak egy kis pénzt fektetett be, és néhány óra alatt egy ház értékével tartozott.

Szóval jönnek még fekete hétfők (vagy keddek vagy szerdák) a tőzsdén, ezt nem ússzuk meg, ezért ha tudunk pénzt nélkülözni, azt fektessük be, és azt se derivatív üzletekbe! (Majd a derivatíváknak a használatáról is fogok írni, mert fontos szerepük van.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr495028890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása