Egy sokat megélt ember mondta: „Haj, a mai urak nem olyanok, mint a régi urak!” Ezek után pedig elkezdte a történetek sokaságát mesélni arról, hogy régen a gazdag emberek hogyan gondoskodtak a szegényekről. Azt gondolnánk, a fele sem volt igaz.

Pedig sok minden igaz volt, és hála Istennek most is vannak ilyen emberek. Vannak és voltak cukrászok, akik minden este odaadták a megmaradt süteményeket a rászorulóknak, és másnap frisset gyártottak.  Orvosok, akik semmit sem kértek azért, mert gyógyítottak. Bábaaszonyok, akik akkor is elmentek a vajúdó nőhöz, ha az még egy tyúkot sem tudott nekik adni. Bankárok, akik földeket osztogattak a nincsteleneknek. Arisztokrata családok, akik befogadták és felnevelték a szegény árvát.

Nem újdonság, de most lett nyilvános az felfüggesztett kávé divatja. Sok helyen eddig is volt lehetőség a rászorulóknak kávét adni, de nem volt ekkora nyilvánossága, a helyiek tudták csak. Most viszont olyanok is csatlakoztak hozzá, akik eddig talán nem is gondoltak erre.

Mert ezek az emberek tudták és tudják: gazdagságuk nemcsak az övék. A befektetéseiknek nem fukar birtoklói, hanem igazságos emberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr625238220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása