A tökéletes tervezés babonája

Van egy  másik szemlélet is, amelyekkel a szülők taktálják  gyerekeket, ők meg magukba szívják mint a szivacs. Ez így lehetne összefoglalni: mindent tökéletesen megtervezni. Mintha az ember élete kizárólag abból állna, hogy a jövőjét tervezgeti és alakítja. Már ötévesen nyelveket tanítanak, hogy felnőtt korában beszélni tudjon. Már tíz tőzsdézni tanítják, hogy nyerészkedni tudjon a tőzsdén. Mi a pénzügyi üzenete ennek a szemléletnek: Csak magadban bízz, a te pénzed, te vagy a legjobb sáfárja.

Az igazsághoz azonban sokkal közelebb áll az a szemlélet, mely szerint az ember igenis ki van téve kockázatoknak. Nemcsak saját magában bízhat, hanem embertársaiban is. Még akkor is, ha nem mindenkiben. Van, hogy nehéz anyagi helyzetbe kerülünk, de ettől még nem leszünk szükségképpen boldogtalanok és szerencsétlenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr985072989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása