Ott voltam Rómában, amikor 2003-ban a katolikus egyház boldoggá avatta ezt a gazdag családapát.  Boldog azt jelenti, hogy hősies módon gyakorolta a szeretetet. Tudni kell, hogy napjainkban a boldoggá avatást egy komoly per előzi meg, ahol az ördög ügyvédje is jelen van. Meghallgatják és leírják a rokonok, ismerősök tanúvallomásait, és rengeteg adatból vonják le a következtetések, milyen személyiség volt. Így biztosítják, hogy tényleg csak azok kapják meg e „boldog” címet, akik nagyon tudtak szeretni.

E férfi majdnem száz évvel előttem született gazdag családban. Gróf volt, később herceg is. Magánkórházat alapított, ez volt a befektetése. Ott ingyen gyógyította és ápolta is nemcsak azokat, akiknek volt pénzük kifizetni az árát, hanem azokat a szegényeket is, akiknek nem. A nincsteleneknek ezen felül is segített. Ez volt az ő személyes elköteleződése.

Batthyany-Strattman László.jpg

Valami ilyesmit kell elképzelni egy felelősen gondolkodó gazdag emberről. Aki meglátja a másik emberben is azt, aki ő is lehetne...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr985052886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása