Vannak olyan közhiedelmek, amik ki tudja mikor és miért keletkeztek. Az egyik ilyen hiedelem, hogy birtokolni jó dolog. És valóban úgy tűnik, igaz, hiszen akiknek nincs semmilyük, azoknak nagyon nehéz a sorsa.. csak azt felejtjük el, hogy azok miatt nehéz, akik úgy birtokolnak, hogy azt hiszik, az az ő igazságos jussuk, és másnak ebből semmi sem jár. Annyira így gondolják, hogy sokan még az adót sem fizetik meg rendesen, amiből az állam valamelyest segíthetni az éhenhalás szélén lévőkön.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy birtokolni csak úgy jó, ha tisztába vagyunk vele: ez nem a mi megérdemelt jussunk. A vagyonunk arra való, hogy használjunk másoknak. Nemcsak azoknak, akik szerintünk megérdemlik, hanem azoknak is, akik szerintünk erkölcstelenek vagy értéktelenek. Birtokolni úgy, mintha nem birtokolnánk. A vagyon szolgálat, nem birtoktárgy.

Kalkuttai Teréz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr985069437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása