isten és Isten

pénzimádat.pngAmikor a gyermekünknek a pénzről beszélünk, tanítunk, akkor azt adjuk át nekik, amit mi hiszünk a pénzről. Minden csalálád mást és mást örökít át a gyermekére: „Fiam, Jézus koporsóját sem őrizték ingyen”

vagy „Fiam, nemcsak kenyéren él az ember” vagy   „A legfontosabb, hogy ember légy, lányom.” 

A példa kedvéért sarkosan fogalmazom meg a szülők világnézetét: Az egyik így szól: „Lányom, a pénz az isten.” A másik így: „Lányom, van Isten.”

A gyermekeknek átadott pénzügyi ismeretek is belekerülnek ebbe a világnézetbe. Akit már iskoláskorában a tőzsdézésre tanítanak, tudni fogja, hogy ez lesz-e az életének az lényeges része, vagy pedig azért, hogy a világot jobban megismerje.

Őrültség azt gondolni, hogy bármelyik gyerek szabad és független lesz a szülők elgondolásaitól. Lehet, hogy éppen az ellenkezőjét fogja tenni, de független akkor sem lesz tőle.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr775074285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása