Pénzügyi babonák 1. rész

A babona kolosszális tévedés. A babona,  amikor valami nem igaz, de sokan hiszik, hogy igaz, és terjesztik is. A babonáról azért hiszik azt, hogy igaz, mert annyira hisznek benne, hogy találnak rá valamilyen tapasztalatot, érvet, hogy bebizonyítsák maguknak és másoknak: igaz a babona.

A babona egyik példája a kéményseprő esete. Nyilván semmi köze nincs a kéményseprőnek a szerencséhez. Aki hisz benne,  addig nem nyugszik, amíg el nem jön egy esemény az életében, amit szerencsének mond. És ha megtörtént a szerencse (akár hetekkel később is), elmondhatja: hát ugye, hogy igaz!

Egy plébánostól hallottam, hogy az ilyen dolgok úgy terjednek, mint az influenza: nem tudjuk mikor kezdődött, ki terjeszti, és mikor lesz vége. Én mindenestre egy csokorra valót összegyűjtöttem a pénz, befektetés, hitel témaköréből.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr245110879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása