Ki a felebarátod?

Címkék: cinizmus vagyon Isten Afrika

2013.01.16. 12:27

coke-ad_1358335533.jpg_335x500

Hogyha a mi istenünk a meggazdagodás vágya, akkor tönkretesszük magunkat és másokat is. Ennek a tézisnek a bizonyítására itt egy rövid summa Benedek pápa könyvéből, az irgalmas szamaritánus példabeszédjével kapcsolatosan.

„A példabeszéd időszerűsége nyilvánvaló. [...] láthatjuk, hogy Afrika kiraboltan és kifosztottan faképnél hagyott népei mennyire közelről érintenek bennünket. [...] Ahelyett, hogy Istent adtuk volna nekik, [...] és így minden értékeset és nagyot átvettünk volna hagyományaikból, [...] Az Isten nélküli világ cinizmusát vittük el nekik, amelyben csak a hatalom és a nyerészkedés számít;”

Joseph Ratzinger – XVI. Benedek : A Názáreti Jézus, első rész; 3. kiadás; Szent István társulat, Budapest, 2008; 172. oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr945021559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása