A zsebpénz

Vannak szülők, akik úgy fejezik ki gyerekük iránti szeretetüket, hogy több zsebpénzt adnak. Vannak, akik egyáltalán nem adnak, merthogy a gyerek mindent megkap, nincs szüksége zsebpénze. Hallottam az anyabank koncepcióról is.

Mindegyik módszer annak a kifejezése, hogy mi, szülők, mit gondolunk a pénzről. Én nem látom értelmét a zsebpénznek. A pénz alapvetően a munkához kötődik. Ha valaki dolgozik, annak lesz pénze. A gyerek még nem dolgozik, ezért neki nem adnék pénzt. Biztos, hogy ahol a pénz fontosabb, mint kellene lennie, ott a zsebpénzben is ki fog fejeződni.

zsebpénz.jpgNincs értelme tanácsot adni ebben a kérdésben sem. A szülőknek kell tisztázniuk, hogy mit várnak a pénztől. Aki a boldogságot meg szabadságot várja tőle, azok a gyermeküknek sem tudnak mást mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemjoamilliomosoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr245064142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása